Breng kleur en sfeer aan uw tuin!

Tuinplanten zijn de basis voor elke tuin. Tuincentrum Oosterik biedt hierin een enorm uitgebreid assortiment in alle soorten, maten en kleuren. Van bekende oer-Hollandse tuinplanten tot (sub)tropische bloemen; bij Tuincentrum Oosterik slaagt u gegarandeerd! Veel tuinplanten komen uit onze eigen kwekerij en wat we niet in huis hebben, komt van de beste kwekers uit Europa. Zo bent u verzekerd van topkwaliteit en staat u nooit met lege handen. 

Onze tuinplanten presenteren we zowel binnen in de kassen als buiten, zodat u ook bij slecht weer onze collectie kunt bewonderen. Weet u nog niet precies welke planten u wilt, dan kunt u hieronder alvast wat informatie vinden over verschillende mogelijkheden die we u te bieden hebben. Eenmaal in het tuincentrum kunnen onze vakkundige medewerkers u adviseren bij het maken van de juiste keuze.

 

Bomen

Het gehele jaar door staan onze kassen vol met prachtige bomen. We hebben een uitgebreid en divers aanbod, in verschillende soorten en maten, voor alle denkbare buitenruimtes. Een kleine tuin of juist een hele diepe tuin? Voor elke tuin hebben wij geschikte bomen. De vorm van het blad, de bladkleur en het model zijn van belang bij de keuze voor de juiste boom, maar ook de ligging van uw tuin en misschien zelfs wel uw buren zijn van belang bij de selectie. Laat u in het tuincentrum vrijblijvend door ons adviseren over bomen!

Fruitbomen

Bent u op zoek naar een boom waar u het hele jaar door plezier van heeft? Dan kiest u bijvoorbeeld voor de fruitboom. Deze zeer decoratieve boom geeft in het voorjaar kleurrijke bloesem en in de zomer pluk je de vruchten ervan. Ook in de herfst geeft deze boom prachtige kleuren. Bij Tuincentrum Oosterik vindt u alle variaties in fruitbomen, hoog- en laagstam, inheemse maar ook exotische soorten.

 

Coniferen

Coniferen zijn makkelijk te onderhouden haagplanten die ook nog eens direct privacy geven in uw tuin. Het is een ideale plant: ze hebben immers weinig water nodig en zijn eenvoudig te snoeien. Bij Tuincentrum Oosterik vindt u ze in alle soorten, kleuren en maten. Ze combineren ook nog eens prachtig met elkaar. Ook voor wintergroen is de conifeer een optimale keuze.

 

Buxus

De buxus is uitermate geschikt als lage haag. U komt ze in alle vormen en maten tegen, van bol tot kegel of in blokvorm. Bent u creatief? Dan kunt u de meest bijzondere creaties van deze lage haagplant maken. De wintergroene struik vraagt wel om een stukje onderhoud. De buxus moet namelijk op een juiste manier gepland en gesnoeid worden. Heeft u vragen hierover? Onze medewerkers kunnen u alles vertellen over de verzorging van de buxus.

 

Haagplanten

In bijna iedere tuin komt u wel een haagplant tegen. Het is een goed alternatief voor bijvoorbeeld een schutting of een stenen muur. Maar de haagplant leent zich ook uitstekend als decoratief element in uw voor- of achtertuin. Daarnaast geeft een haag structuur aan uw tuin. De beukenhaag, laurierhaag en de buxushaag zijn de meest populaire onder de haagplanten. Tuincentrum Oosterik heeft ze allemaal! En nog veel meer… Kom langs en laat u verrassen.

 

Sierstruiken (heesters)

De sierstruik is onmisbaar in uw tuin. U kunt het hele jaar door genieten van de mooie bloeiende heesters. Deze bloeien in het voorjaar, geven gekleurde bessen in het najaar en hebben zelfs prachtige kleuren in de herfst. Ook zijn ze winterhard, pas bij strenge vorst zal het zijn blad verliezen. Er zijn wel wat zaken waaraan u moet denken voor een optimaal resultaat. We adviseren u hierin graag.

 

Heide

We kennen twee soorten heide: winterheide en zomerheide. Zomerheide bloeit van juli tot november, de winterheide van februari tot mei. Heide is de ideale bodembedekker. De verschillende kleuren wit, roze en paars matchen perfect met elkaar en geven een prachtig kleurrijk effect aan uw tuin. Het vraagt nauwelijks om onderhoud en is een sterke plant die het ook in een sierpot op het terras of balkon leuk doet.

 

Vaste planten

Vaste planten vormen een onmisbaar, vast element in uw tuin en komen elk jaar weer terug. Ze geven meer kleur en sfeer aan uw tuin, omdat het de basis vormt van de invulling van uw perk. Vaste planten sterven meestal in de winter af boven de grond. Maar in het voorjaar en in de zomer bloeien ze weer uit in de meest prachtige kleuren. U heeft er gegarandeerd veel tuinplezier van. Door het maken van een uitgekiende combinatie van vaste planten, kunt u ervoor zorgen dat er altijd wat bloeit in uw tuin. Laat ons vooral helpen bij het maken van die uitgekiende combinatie!

 

Klimplanten

Klimplanten zorgen voor een groene bedekking van bijvoorbeeld uw schutting, muur of pergola. Dat maakt de schutting ook gelijk een stuk natuurlijker en kleurrijker. Klimplanten als Hedera, Clematis en Blauwe Regen zijn snelle groeiers en zorgen voor een snel resultaat. Deze klimplanten zijn geschikt voor alle tuinen, ook voor de kleine tuintjes. Ze nemen weinig ruimte in beslag. Bij Tuincentrum Oosterik vindt u een keur aan soorten met of zonder bloemen. Welke soort klimplant past bij u?

 

Kuipplanten

Kuipplanten zijn (sub)tropische heesters of vaste planten die uw tuin, terras of balkon prachtig laten kleuren. Het voordeel van kuipplanten is dat u ze kunt verplaatsen. Daardoor kunt u het aanzicht en de sfeer van uw tuin of terras telkens eenvoudig aanpassen. Kuipplanten zijn echte zonaanbidders die jarenlang mee gaan. Daarbij is de juiste voeding en verzorging erg belangrijk. Grote exemplaren moeten eens in de twee tot drie jaar verpot worden, kleinere het liefst elk jaar.

 

Perkplanten

Afrikaantjes, bloeiende hangplanten, Chrysanten, Fuchsia’s, Geraniums, Margrieten, stekgoed, Vlijtige liesjes, het zijn de vrolijke bloeiende planten die een zomerse sfeer brengen in uw tuin. De perkplant is de ideale opvulling voor uw border, in een pot of op het balkon. Bij Tuincentrum Oosterik vindt u ze in alle soorten, maten en kleuren. Kom maar eens kijken. Eén blik zegt in dit geval meer dan duizend woorden!

 

Rhododendrons

De Rhododendron staat bekend om zijn wintergroenheid en prachtige kleurrijke bloemen. Daarnaast heeft de Rhododendron niet veel aandacht en verzorging nodig. Het is daarom ook een van de meest populaire planten, die u bijna in elke tuin wel tegenkomt. Deze zelfbeschermende plant staat het liefst op een plek in de halfschaduw. Vanaf februari tot en met juni kunt u volop genieten van zijn mooie kleuren. Bij Tuincentrum Oosterik vindt u ze op voorraad in alle denkbare bloemkleuren, soorten en maten.

 

Rozen

Rozen zijn er in talloze variaties en kleuren. Met of zonder doorns, meerdere bloemen per steel of in struikvorm. Rozen hebben veel zonlicht nodig. Hoe meer zon, hoe mooier de roos zal bloeien. Rozen in pot kunt u het hele jaar door planten, maar met kluit alleen in de herfst of in het voorjaar. Bemest ze met een mengsel van compost en gedroogde koemest en u zult er lang plezier van hebben. Kiest u voor deze prachtige bloeiers dan zit u zeker weten op rozen… figuurlijk dan!

 

Hortensia

De Hortensia met de opvallende grote randbloemen en bolvormige bloeiwijze is een bekende voor iedereen. De Hortensia wordt gekweekt in de meest opvallende kleuren: van zuiver wit tot donkerroze en lichtblauw. Deze kleurrijke plant kunt u gebruiken als kamerplant, maar ook in de tuin en op het balkon. In de tuin valt de hoofdbloei van juni tot en met september. Voor gebruik in huis worden de planten in bloei getrokken en zijn ze vrijwel het hele jaar in bloei te koop bij Tuincentrum Oosterik.

 

Azalea’s

Bloeiende Azalea’s zorgen voor een mooie bloemenzee in eigen tuin. Of u nu een strakke tuin hebt of een natuurlijke tuin, de Azalea komt in elke tuin tot zijn recht. De Azalea wordt onderverdeeld in groenblijvende en bladverliezende planten. Ze staan staan bekend om hun winterhardheid en uitbundige bloei bij temperaturen tussen de 20 en 25 graden. Kom eens kijken naar ons assortiment, een feest om te zien.

 

Bollen en zaden

Wij weten als geen ander hoe leuk en interessant het is om zelf bloemen en planten te kweken of om je eigen groenten en kruiden te verbouwen. Tuincentrum Oosterik heeft een groot aanbod bloembollen en (biologische) zaden. U kunt daar prachtige éénjarige en meerjarige bloemen mee kweken. Ook vindt u bij ons alle benodigdheden voor het kweken van planten en verbouwen van groenten, bijvoorbeeld kweekkassen, potgrond en tuingereedschap.

Tuinplanten

van Tuincentrum Oosterik