Malus Domestica 'Schöner von Boskoop'

€ 12,95
Aantal

Sneloverzicht

Nederlandse naam: winterappel
Bloeitijd: maart - april
Bloemkleur: wit
Bladkleur: groen
Standplaats zon - halfschaduw
Planttijd: jaarrond
Hoogte volgroeide plant: ± 250 cm
Door ons geleverde potmaat: Ø 27 cm
Bestuiver: cox orange / alkmene etc.
Plukttijd: november - december
Geleverde hoogte: ± 140 cm

Details

Tuincentrum Oosterik is bij uitstek uw leverancier voor fruitbomen en -struiken. De keus is groot dankzij het complete assortiment. Allerlei appelbomen, walnoot of een kruisbes op stam; Oosterik heeft het! in iedere tuin is wel ruimte te vinden of maken voor een fruitplant. Voor de kleine tuin is er leifruit! Tuincentrum Oosterik beschikt over diverse vitis-soorten (druif). Het grote voordeel van leifruit is dat het bijna geen ruimte nodig heeft. Het groeit tegen een muur, een schutting of andere bebouwing.

Ook appels en peren zijn mooi als leifruit. Deze fruitbomen kunnen geleid worden zoals dat het mooiste uitkomt. Er zijn ook allerlei fruitsoorten die in pot kunnen groeien. Een aantal voorbeelden hiervan zijn: mini-perzik, mini-appel en diverse bessensoorten op stam.

Extra fruitboominformatie

Geen vruchten? Hoe zit het met de bestuiving? De meeste appels- en perensoorten zijn niet zelfbestuivend, dus moeten er andere exemplaren in de buurt zijn. Staat de boom of struik alleen, dan dat de reden zijn dat vruchten uitblijven. Bestuiving kan ook plaatsvinden door bijen en hommels. Een andere mogelijkheid kan zijn dat er in omgeving andere fruitbomen staan die kunnen zorgen voor bestuiving. Kijk dus ook even rond in de buurt voordat u een fruitboom aanschaft!

Kruisbestuiving

Alleen als er een mannelijke plant in de buurt van een vrouwelijke plant staat kan er kruisbestuiving plaats vinden. Het is van belang dat de bomen in dezelfde periode bloeien. Zet al uw fruit zoveel mogelijk in de zon en uit de wind. Zo krijgt u een optimaal resultaat.