Pizza met rood fruit en witte chocolade

 

image1

 

Grillmethode: Directe gemiddelde warmte 175 – 230°

Voorbereidingstijd: 10 minuten

Grilltijd: 8 – 10 minuten

 

Ingrediënten:

Kant en klaar pizzadeeg // 500 gram aardbeien // 250 gram frambozen //

100 gram bramen // 1 trosje druiven // 120 milliliter crème fraîche //

30 gram poedersuiker // 8 blokjes witte chocolade

 

  1. Bereid de barbecue voor op circulaire methode hoge warmte (230°C – 290°C)
  2. en verwarm de pizzasteen gedurende 15 minuten voor.
  3. Rol het deeg uit, met de poedersuiker met de crème fraîche en smeer dit gelijkmatig
  4. over het deeg.
  5. Strooi een beetje bloem op de pizzasteen en leg vervolgens de pizzabodem op de
  6. pizzasteen . Bak de pizza gedurende 3 – 4 minuten.
  7. Leg de witte chocolade op de pizzabodem, sluit de deksel en bak nogmaals gedurende
  8. 3 minuten totdat de chocolade gesmolten is.
  9. Snijd vervolgens het fruit in tweeën  of in kwarten (afhankelijk van de grootte
  10. van het fruit).
  11. Haal de pizza van de barbecue en verspreid het fruit gelijkmatig over de pizza.

 

image1 (1)