Wortels met sinaasappelglazuur

 

13167434_1017202581662690_585886546_n

 

 

Grillmethode: Directe gemiddelde warmte 175 – 230 °C

Voorbereidingstijd: 8-10 minuten

Grilltijd: 6 -8 minuten

 

Ingrediënten:

2,5 theelepel grof zeezout // 12 middelgrote wortels (elk ongeveer 15-20 cm lang, 2,5 cm dik), geschild, loof ingekort // 3 EL gesmolten boter // 2 EL honing of ahornsiroop // 2 TL balsamicoazijn // 2 EL fijngehakte verse gladde peterselie

 

  1. Vul een grote pan voor twee derde met water. Voeg 2 theelepels zout toe en breng het water aan de kook. Voeg de wortels toe en blancheer ze 4-6 minuten, tot ze bijna gaar, maar nog stevig zijn.
  2. Haal de wortels uit de pan en leg ze meteen in ijskoud water. Giet ze af en laat ze goed uitlekken.
  3. Bereid de barbecue voor op directe gemiddelde warmte (175 – 230 °C)
  4. Meng in een grote kom vloeibare boter, honing of ahornsiroop, sinaasappelschil, azijn en ¼ theelepel zout. Voeg de wortels toe en wentel ze zodat ze gelijkmatig met het glazuur worden bedekt. Maak het grillrooster met de borstel schoon.
  5. Haal de wortels met een tang uit de kom en laat overtollig glazuur in de kom lekken. Leg de wortels in de groentekorf en gril ze boven directe gemiddelde warmte 4-6 minuten met gesloten deksel, tot ze licht gekaramelliseerd zijn. Keer ze af en toe. Wentel de wortels na het grillen nog een keer in het glazuur. Bestrooi ze met peterselie en serveer ze warm.

 image2