Gekruide Kip met Courgette en Paprika

13187953_627945037358452_908449743_n

 

Grillmethode: Indirecte gemiddelde warmte 175 – 230°

Voorbereidingstijd: 20 minuten

Grilltijd: 60 – 75 minuten

 

Ingrediënten:

1 hele kip // 3 courgettes // 2 rode paprika’s // 2 theelepels gehakte dragon of peterselie //

1 theelepel (gedroogde) tijm // olijfolie // peper en zout

 

 

  1. Dep de buitenkant van de kip droog met een stuk keukenpapier.
  2. Meng in een kom 1 theelepel zout, ½ theelepel peper en een ½ theelepel tijm. Wrijf dit mengel over de buiten- en binnenkant van de kip en laat de kip 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
  3. Bereid de barbecue voor op indirecte gemiddelde warmte (175°C – 200°C).
  4. Vul het opzetstuk van de gevogeltestomer voor een kwart met water of bier. Plaats daarna de kip over het opzetstuk en controleer of hij stevig staat.
  5. Snijd de courgettes en de paprika’s in stukken en bedruip met 2 theelepels olijfolie. Breng op smaak met de rest van de tijm, peper en zout.
  6. Leg de groenten rond de kip in de gevogeltestomer. Steek de digitale thermometer in het dikste gedeelte van de kip, maar zorg ervoor dat het bot niet wordt geraakt.
  7. Gaar de groenten en de kip op indirecte gemiddelde warmte (200°C) met het deksel gesloten gedurende 60 tot 75 minuten, totdat de thermometer aangeeft dat de kip een kerntemperatuur heeft bereikt van 70 tot 75°C.
  8. Haal de gevogeltestomer met handschoenen aan van de barbecue en leg de kip op een snijplank. Laat de kip 5 minuten rusten, zodat de kerntemperatuur nog iets kan stijgen.
  9. Snijd de kip in stukken en serveer deze samen met de groenten op een schaal.
  10. Garneer tot slot met vers gehakte dragon of peterselie.