Caribische baby back ribs met guave glazuur

13183370_850082765098041_582983854_n

 

Grillmethode: Directe lage warmte 110 – 120 °C

Grilltijd: 3 tot 4 uren

 

Ingrediënten: 2 baby back ribs, elk ongeveer 1 kilo (klaar voor gebruik)

Voor de kruidenmarinade: 1 eetlepel grof zeezout // 2 theelepels gedroogde oregano // 1/2 theelepel knoflookpoeder // 1 / 2 theelepel uienpoeder // 1 / 2 theelepel versgemalen zwarte peper

 

Voor het glazuur: 250 ml guave jam // 125 ml ketchup + 1 theelepel ketchup // 3 eetlepels ongezouten boter // 3 fijngesneden sjalotjes (alleen de witte en groene delen) // 1 eetlepel geraspte verse gember // 2 theelepel fijngesneden jalapeño chili peper // 1 geperste grote teen knoflook

 

  1. Bereid de barbecue voor op indirecte lage warmte 110-120 °C.
  2. Meng alle ingrediënten voor de kruidenmarinade in een kleine kom.
  3. Kruid de ribben met de kruidenmarinade (meer op het vleesdeel en minder op de beenderen). Leg de ribben in het ribbetjesrek. Laat de ribben gedurende 30 minuten op kamertemperatuur komen. Maak ondertussen het glazuur.
  4. Doe alle ingrediënten voor het glazuur in een sauspan en meng deze goed.
  5. Borstel het grillrooster schoon. Plaats het ribbetjesrek met de ribben op indirecte lage warmte, zo ver mogelijk verwijderd van de warmtebron. Het beenderen gedeelte moet wijzen richting de warmtebron. Sluit het deksel. Kijk na drie uren onder het deksel of er een rib gaar is. Ze zijn klaar wanneer het vlees 1 cm of meer gekrompen is. Til het einde van de rib op met een tang. Wanneer de rib buigt en het vlees gemakkelijk scheurt , is hij goed gaar. Wanneer het vlees niet gemakkelijk scheurt, laat ze dan nog een uur doorgaan.
  6. Haal de ribben van de barbecue en leg ze op een groot bord. Smeer de ribben lichtjes in met het glazuur en leg de ribben plat op het grillrooster op directe warmte. Gril ze gedurende 10 tot 15 minuten met het deksel gesloten totdat ze iets knapperig zijn. Smeer de ribben regelmatig in en keer ze.
  7. Haal de ribben van de barbecue en leg ze op een groot bord, smeer ze nog eenmaal in met het glazuur en wikkel ze in aluminiumfolie. Laat ze 15 minuten op temperatuur komen, snijd ze in stukken en serveer ze warm.

En

Smullen maar!!!    

Klik op de foto om direct deze handige accessoire te bestellen.

image1 (6)